söndag, april 14, 2013

Elevernas delaktighet i skolan!


Läs om hur ni på skolan eller daghemmet kan ge mer utrymme för elevernas delaktighet eller utveckla en elevkår!

Jag vill ha materialet:
Eller Ladda ner HÄR! PDF

Om materialet:
Kerhokuskus - Klubbcentralen har gett ut publikationen "Vilken pärs"! God praxis i elevkåren. Publikationen ingår i ett projekt som syftar till att stödja elevernas delaktighet i skolgemenskapen och kommunen (Jatkumo-projektet).


Målet med projektet hat varit att kartlägga metoder för att göra barns och ungdomars delaktighet till en naturlig del av vardagen, stödja och förbättra lärarnas möjligheter att främja elevkårsverksamheten, sammanlänka elevkårerna med påverkanskanalerna i kommunerna samt kartlägga och utveckla praktiska metoder för att stödja barnen och ungdomarna i egenskap av samhällsaktörer.

Publikationen innehåller god praxis från elevkårerna i olika delar av Finland. Den presenterar beprövandetillvägagångssätt både i små vardagsrutiner och i hanteringen av större ärenden.

Publikationer syftar till att hjälpa elevkårens handledande lärare genom att ge exempel på hur man gjort i andra skolor. Publikationen riktar sig till alla vuxna - hemma, i skolan och i kommunen - som bryr sig om barnen och ungdomarna. Den ger även eleverna intressanta och praktiska tips.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...