torsdag, april 18, 2013

Roligare finska i och utanför skolan


Jag vill ha materialet:

Om materialet: 
KUKAKO - Lekfulla lärandesituationer i finska är en handledning för lärare som innehåller pedagogiska reflektioner, instruktioner och undervisningsmaterial. Handledningen är ett delresultat från forsknings- och utvecklingsprojektet Finska i och utanför skolan vid Åbo Akademis pedagogiska fakultet.
Publikationen riktar sig till lärare som undervisar i finska inom den grundläggande utbildningens årskurser 1-6 samt till klubbledare och språklärare inom den fria bildningen.

I KUKAKO hittar du lekar, spel, sånger mm. som bidrar till barnets aktiva lärandeprocess i finska. Materialet är indelat i sju olika temaområden som är kopplade till barnets vardag. De pedagogiska instruktionerna är lättlästa och praktiska. De är skrivna på finska för att inspirera läraren att använda målspråket i klassrumskommunikationen. Läraren får gärna vid behov vidareutveckla lekarna så att de anpassas till den egna undervisningen. Handledningen är således avsedd att fungera som en inspirationskälla och som ett komplement till befintliga läromedel i finska.

Författare är Michaela Pörn, forskare och ledare för projektet Finska i och utanför skolan och Johanna Törni, lärare och projektarbetare, vid Åbo Akademis pedagogiska fakultet.

Boken kostar 10 euro + 9% moms och kan beställas per e-post av
Tarja Grahn-Björkqvist (tarja.grahn-bjorkqvist@abo.fi) vid Pedagogiska fakulteten, Åbo Akademi eller per tel. (06) 3247 358. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...