söndag, april 14, 2013

På egna ben - trafikundervisning och hållbart resande


Vad finns på sidan?

Material: Övningar, Faktablad, Startövningar

Övningar - Trakfisksäkerhet, Miljö, Hälsa, Hållbar utveckling, Övergripande, Lärarhandledning
Faktablad - Trakfisksäkerhet, Miljö, Hälsa, Hållbar utveckling
Startövningar - Välkomstbrev, Poster, Poängkort, Föräldrabrev

Till sidan På egna ben

Tillverkarnas idé pedagoger:

På egna ben handlar i grund och botten om att lära sig hur man på ett tryggt sätt rör sig i trafiken och hur viktigt det är att röra på sig – i en ålder där många beteenden fastläggs. Under de veckor som På egna ben pågår kommer dina elever att skaffa sig värdefull kunskap om hållbara resor, miljö, hälsa och trafiksäkerhet.
Vår vision är att alla barn ska lära sig om hållbara resvanor och få kunskaper om miljö och hälsa. För att göra utmaningen rolig och spännande är den konstruerad som en poängjakt. Poäng får barnen dels genom att gå till och från skolan, dels genom att göra övningar. Det är du som pedagog som handleder övningarna och rapporterar in klassens samlade poäng varje vecka via hemsidan.
Förutom de priser som delas ut när utmaningen är klar kan klassen även vinna etappvinster varje vecka. Det är ett bra sätt att få barnen att peppa varandra och hålla motivationen uppe. De kan också behöva påminnas om det, speciellt regniga dagar när det inte lockar att vänta på bussen eller gå hem under paraplyet.
Text: 

Tillverkarnas idé föräldrar
Inte sällan kommer barnen hem och ifrågasätter familjens bilbruk. Kanske kommer ditt barn även att be dig att ta aktiv del i utmaningen och på så sätt öka klassens poängskörd.
En del föräldrar tycker att det känns säkrare att skjutsa barnen till skolan än att låta dem gå eller cykla. Men att låta barnen själva ta sig till skolan ökar deras självständighet och ansvarstagande. Ökad rörelse gör också att de kommer till skolan piggare! Och för dig kanske det innebär mindre stressiga morgnar om du slipper ta vägen om skolan?
Barnen kan samla bonuspoäng genom att föräldrar, syskon och vänner också väljer ett alternativ till bil för att ta sig till skola eller jobb. Den elev som lyckas få en närstående att gå, cykla eller åka kollektivtrafik till och från jobb eller skola får 1 bonuspoäng per dag.
Här på hemsidan kan ni i familjen följa hur det går för klassen, hur långt man gemensamt har gått och hur många ton koldioxid som besparats miljön under utmaningens gång. Här finns också intressant fakta och de övningar som klassen gör tillsammans i skolan.
På egna ben ger hela familjen möjlighet att aktivt göra en insats för miljön, lära sig mer om trafiksäkerhet och att få smygkondition på köpet!
Text: 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...